Biggans Ayurveda • Yoga • Massage • Meditation

KURSER

Unik kurs i Ayurvedisk Yogamassage (3 steg)

biggankusum2b  kosumdemo1

Detta är ett unikt tillfälle att utbilda dig i Ayurvedisk yogamassage! Kursen är indelad i tre steg och redan i steg ett så får du med dig kunskap om full kroppsmassage, vilket innebär att du kan träna och ge behandling direkt efter kursen. Denna praktik kommer att vara ett krav för att du senare ska kunna gå vidare till steg 2 och 3. Vid varje steg får du ett kurshäfte med övningar som ingår i kursavgiften. (På bilderna här ovan ser du mig tillsammans med min indiska läromästare i Ayurvedisk yogamassage, master Kusum Modak, samt ett exempel på en av de övningar som jag lärt av henne).

OM KURSEN:

Den ayurvediska yogamassagen är en unik form av kroppsbehandling, där en kombination av ayurvedisk massage och yogabaserade muskeltöjningar används för att öppna och balansera kroppen och själen och för att få igång den vitala energin. Hela kroppen behandlas alltid.

Den ayurvediska yogamassagen har utvecklats av master Kusum Modak, Pune, Indien. Jag har lärt mig tekniken direkt av henne och har varit hennes assistent vid tre av hennes kurser i Pune med människor från hela världen. Kusum har gett mig sin välsignelse att hålla kurser och ge vidare kunskapen om den ayurvediska yogamassagen.

Vi använder både händer och fötter när vi arbetar för att stimulera och mjuka upp blockeringar. Klienten har fokus på andningen och i samspel så öppnas kroppen. Varm, ekologisk sesamolja som bas och ett puder från ingefärafamiljen strös över kroppen under behandlingen. Dessa medel fortsätter sedan efter behandlingen att arbeta sig vidare in genom huden, som ju är vårt största organ.

STEG 1

Det här steget betyder att du redan nu får med dig kunskap om full kroppsmassage, vilket innebär att du kan träna och ge behandling efter kursen. Denna praktik kommer att vara ett krav för att du senare ska kunna gå vidare till steg 2 och 3.

STEG 2

I det här steget bygger vi vidare med fler variationer av behandlingar och inriktar oss på specifika problem, t ex i höfter, knän och rygg. Även det här steget förutsätter att du efteråt tränar och praktiserar behandling så att du kan delta i tredje steget.

STEG 3

I det här steget samlar vi ihop kunskapen från Kusum och lägger till ytterligare variationer på behandlingar av specifika problem, t ex i lungor, mage, nacke och korsrygg.

För varje steg ingår kurshäfte med övningar i kursavgiften. Efter sista steget certifieras du och får ett intyg som visar att du genomgått hela utbildningen.

Varmt välkommen!

Biggan

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: